Hollandsche " houten" vloeren

HOLLANSCHE VLOEREN LEVERT KWALITEIT IN ECHT HOUT:
Wij Hollanders houden van gezelligheid. De ‘Hollandsche' manier van leven vraagt om eerlijke en natuurlijke vloeren die dit gevoel uitstralen,

in mooie warme grijs- en bruintinten. Na een drukke dag is het heerlijk thuiskomen op een plek waar je tot rust komt en de ‘Hollandsche’ gezelligheid kunt ervaren. Hollandsche Vloeren® biedt een collectie houten vloeren met een authentiek karakter zoals een houten vloer hoort te zijn: doorleefd en getekend.

Hollandsche Vloeren® zijn verkrijgbaar in 4 collecties eikenhout, die allemaal hun eigen karakter én voordelen hebben. De meeste vloeren zijn er in mooie lange, brede planken maar iedere collectie telt ook een of meer fraaie visgraatpatronen. Elke vloer heeft zijn eigen karakter met specifieke kenmerken: robuust of elegant, modern of romantisch, trendy of klassiek. In totaal kunt u kiezen uit 24 verschillende onderhoudsvriendelijke echt houten vloeren! Allemaal met een kleine v-groef die het natuurlijke karakter benadrukt.

De 13 mm dikke vloeren bestaan uit toplaag van 3,6 mm dik Europees eiken op een stabiele drager van watervast verlijmd berkenmultiplex. Dankzij deze tweelaags opbouw werken Hollandsche Vloeren® nagenoeg niet en kunnen ze probleemloos worden geïnstalleerd op vloerverwarming en –koeling. Voor het beste rendement en blijvende kwaliteit moeten de vloeren hiervoor wel volledig verlijmd worden.

De brede planken van Hollandsche Vloeren® zijn gemaakt van rustiek eikenhout met gestopte noesten. Deze geven de vloer een robuuste, natuurlijke uitstraling. De visgraatvloeren zijn gemaakt van een hoge sortering eiken. Door blootstelling aan zonlicht is hout onderhevig aan natuurlijke kleurveranderingen. Wanneer een vloer na een aantal jaren intensief gebruik slijtagesporen gaat vertonen, kan deze altijd door een Hollandsche Vloeren®-dealer opgefrist worden.

Alle Hollandsche Vloeren® zijn behandeld met twee lagen hardwaxolie, op basis van natuurlijke wassen, harsen en oliën. Door deze in de fabriek met UV-licht uit te harden, ontstaat direct een vuil- en waterafstotende beschermlaag. Deze is gemakkelijk schoon te maken, plaatselijk te repareren en behoeft na het plaatsen geen nabehandeling waardoor je nieuwe vloer direct klaar is voor gebruik.

 

Hoe houd ik mijn Hollandsche Vloer® schoon en mooi?

1. Zorg altijd voor een voldoende grote schoonloopzone bij al je buitendeuren. Want goed onderhoud begint bij een goede deurmat, zowel binnen als buiten! Deze houdt vocht, zand en vuil vast, waardoor dit niet op je vloer komt. Maak je deurmat regelmatig schoon.

2. Wat het dagelijks reinigen betreft, kun je de vloer met een goede stofwisser of –zuiger ontdoen van stof en los vuil zoals haren en kruimels.

3. Wij raden aan je vloer regelmatig vochtig (niet nat) te dweilen met Osmo Wisch-Fix in combinatie met de Osmo Duodweil. Hiermee worden de dagelijkse vervuilingen van je vloer uitstekend verwijderd. Vermijd het overmatig nat dweilen of afspoelen van de vloer met water of andere vloeistoffen. Een licht vochtige doek met verdunde vloerreiniger voor hout is alles wat je nodig hebt. Let op dat er geen vocht in de v-groeven achterblijft. Laat de vloer na het schoonmaken altijd goed drogen.

4. Voor een opfrisbeurt kun je Osmo Onderhoudswas of -spray gebruiken. Reinig de vloer hiervoor eerst met Osmo Wisch-Fix en laat deze goed drogen. Breng daarna de onderhoudswas of -spray aan met een Osmo Microvezeldoek.

5. Verwijder vlekken snel met een zachte doek en Osmo Intensiefreiniger. Ook hardnekkige vlekken laten zich goed verwijderen; wrijf de vlekken in met Osmo Vloeibare Onderhoudswas en boen deze vervolgens uit.

6. Breng onder de poten en glijders van je meubels goede glijders aan. Zwenkwielen van meubels en stoelen moeten van het ‘zachte’ type zijn. Vraag hier naar bij de Hollandsche Vloeren®-dealers.

7. Schuif nooit met zwaar meubilair maar til dit altijd op.

8. Wacht bij een gerookte vloer minimaal 6 maanden voordat je deze afdekt met een vloerkleed. Als je dit niet doet, zal dit een ‘postzegeleffect’ op je nieuwe vloer geven omdat het hout niet terugkleurt op de plaatsen waar geen natuurlijk licht bij komt. Wanneer je het kleed verwijdert, zal dit deel van je vloer na verloop van tijd wel steeds dichter kleuren naar de rest van de vloer.

9. Plaats plantenbakken met openingen nooit direct op de vloer, maar zet deze op een waterdicht schaaltje, zodat er geen water op de vloer kan lekken. Het water kan kalkplekken en kringen veroorzaken.

10. De ideale relatieve-luchtvochtigheid (RLV) voor een houten vloer is 50-65 procent. Hiermee voorkom je dat deze gaat krimpen, waardoor er kieren ontstaan. Bij een te lage RLV dien je maatregelen te nemen om deze op het juiste peil te brengen én te houden. Alle Hollandsche Vloeren®-dealers verkopen hiervoor hygrometers en luchtbevochtigers.

Kom langs in de winkel en laat u informeren over de mogelijkheden.